A csípővizsgálat elvégzése minden kisbabánál alapvetően szükséges, azonban sokszor merül fel a kérdés, hogy pontosan mikor ajánlott és milyen esetekben kötelező?

  A csecsemőkön az első szűrést az újszülött gyógyász azonnal elvégzi, azonban ezen kívül szükséges a vizsgálat megismétlése és kiegészítése 6-10 hetes korban, illetve még egyszer 3-4 hónapos korban. Kiegészítés alatt az ultrahangos csípővizsgálatot kell érteni, amely sokkal nagyobb bizonyossággal segít kiszűrni a panaszokat még nem okozó esetleges deformitásokat, rendellenességeket.

  Az ultrahangos csecsemő csípővizsgálat kifejezetten kötelező, amennyiben az újszülött gyógyász erre felhívja a figyelmet, illetve ha bármilyen fejlődési rendellenességet tapasztalnak a gyermeknél. Kifejezetten szükséges továbbá, ha a baba farfekvéses volt, illetve ha előfordult már csípőficam vagy egyéb csípőízületi rendellenesség a családban.

  A korai és alapos csípővizsgálattal számos későbbi probléma és ízületi megbetegedés elkerülhető, így komoly negatív hatásokat kerülhet el gyermeke számára!

  Gyermekortopéd szakorvosok

  A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben Dr. Holnapy Gergely gyermekortopéd szakorvos családias környezetben, nagy szaktudással és tapasztalattal vár minden aggódó szülőt és picit!

Csecsemőkori csípőszűrés – mikor kötelező és mikor ajánlott?

Csecsemőkori csípőszűrés – mikor kötelező és mikor ajánlott?

 • Milyen panasza van?

  Tekintse meg a panaszokkal kapcsolatos szakmai véleményünket.

  Panaszok listája
 • Időpontfoglalás

  Jelentkezzen be konzultációra még ma és akár már holnap fogadjuk.

  Konzultáció kérése
 • Rendelési idő

  • Hétfő - Péntek
   8.00 - 20.00
  Hol vagyunk?

Kategóriák