A PRP kezelés – más néven Drakula terápia – alap hatóanyaga az emberi szervezet legjobb gyógyszere, a saját vérünk.

  Az orvostudomány már évtizedek óta sikeresen használja különböző kezelések során a saját vérrel való gyógyítást, így napjainkban már mindenki számára elérhető ez a modern technológia. Mivel a Páciens saját vére kerül felhasználásra, ezért elmondhatjuk, hogy 100 %-ban antiallergén és 100%-ban természetes biológiai terápiáról van szó.

  Milyen mozgásszervi megbetegedések során használható a Drakula-terápia?

  • - Arthrosis-os, porckopásos panaszokra: segíti az ízületi porcok öngyógyulási folyamatának megindítását, megállítja a további károsodást.
  • - Ízületeket helyreállító operációk után (szalag vagy porcműtétek): csípő vagy térdprotézis behelyezése után, kéz- és lábsebészeti eljárások után.
  • - Sportsérülések után felgyorsítja a gyógyulást: csontsérülések során, izmok, ízületek rándulása, szakadása esetén.
  • - Krónikus eredetű gyulladások során, például: tenisz és golfkönyök, csonthártya irritáción alapuló talpi lágyrészek gyulladása, Achilles-íngyulladás.

  Mi történik a sajátvér terápia során?

  Reumatológus szakorvos vagy ortopéd szakorvos közreműködésével A PRP kezelés ambuláns ellátásban is végezhető, és mostantól magánrendelőnkben is elérhető!

  A sajátvér-terápia vagy Drakula-terápia beszédes név, ugyanis a kezelés során a pácienstől levesznek egy kis ampullányi vért (nagyjából 10-20 ml), melyet ezután egy speciális géppel a kicentrifugáznak. Ezzel az eljárással a Páciens saját véréből nyerjük ki azt a trombocita-dús vérplazmát, ami a PRP kezelés alap hatóanyaga. A folyamat csupán néhány percet vesz igénybe. Ezután a szakorvos ezt a koncentrátumot juttatja vissza injekció formájában a problémás ízületbe. A centrifugázás által az érintett testrészbe visszaadott injekció koncentrált tartalmú lesz, és arányaiban több vérlemezkét tartalmaz majd, ettől lesz igazán hatékony a gyógyulás.

  www.bmm.hu/kezelesek/prp-kezeles

  Miért olyan hatásos a PRP kezelés a mozgásszervi megbetegedéseknél?

  A vérünk vérlemezkéi növekedési faktorokat tartalmaznak. Ezeknek a növekedési faktoroknak az egyik legfőbb élettani előnye, hogy képesek az őssejtek aktiválására.

  Az aktív őssejtek képesek új sejtek képződését generálni, ezáltal segítik a szövetek regenerációját. Enyhítik a gyulladás mértékét és emellett immunerősítő hatásuk is van.

  A PRP injektálás módszere bizonyítottan hatásos. A lágy- és keményszövetek regenerációjában sokoldalú és hatásos megoldás.

  Magánrendelőnkben Dr. Kun Renáta reumatológus főorvos az Óbudai Mozgásszervi Magánrendelőnkben végzi a PRP terápiás kezeléseket. Kérdezzen tőle bizalommal vagy foglaljon hozzá időpontot itt!

Drakula-terápia – Vérünkben a kulcs a gyógyuláshoz!

Drakula-terápia – Vérünkben a kulcs a gyógyuláshoz!

 • Milyen panasza van?

  Tekintse meg a panaszokkal kapcsolatos szakmai véleményünket.

  Panaszok listája
 • Időpontfoglalás

  Jelentkezzen be konzultációra még ma és akár már holnap fogadjuk.

  Konzultáció kérése
 • Rendelési idő

  • Hétfő - Péntek
   8.00 - 20.00
  Hol vagyunk?

Kategóriák