Napjainkban egyre inkább elfogadottá válnak a fényterápiás kezelések, ezeken belül is a legnépszerűbb a lágylézer terápia.Erről beszél nekünk Volter Imola a Budapest Mozgásszervi Magánrendelő gyógytornásza.

  A lézersugarakat két formában használják a gyógyászatban:

  - kemény, vagy sebészeti lézereket az operációk során

  - soft vagy lágy lézereket a gyógyítási területeken (softlaser)

  A lágy lézerterápia kis energiájú (0,5 - 500 mW teljesítmény) infravörös lézersugárral történik mely számos pozitív biológiai hatással bír. A sejteket határoló sejthártyák működését, a rajtuk keresztül végbemenő anyag és energia forgalmat jelentősen javítva a kezelt szövetek regenerációs képességét fokozza. A lágy lézerek sejtkárosodást nem okoznak, segítik a beteg sejtek eredeti funkciójának visszaállítását. Javítják a sejtekben az oxigénellátást, az erek újraképződését, az ellenanyagtermelést, a vérkeringést. Csökkentik a gyulladásokat, az ödémákat. Alkalmazása megindítja az egyáltalán nem, vagy igen nehezen gyógyuló sebek gyógyulását, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású. A megnövekedett ellen-anyagtermelés javítja a szervezet általános védekezőképességét. Az ödémacsökkentés révén csillapítja az izom és ínfeszültségeket, így a balesetet szenvedett beteg igen hamar megszabadulhat a fájdalmától.

  A softlaser a lézerfény hatásmechanizmusain keresztül fejti ki jótékony hatását, melyek a következők:

  - biostimuláció, azaz gyorsítja és/vagy beindítja a szervezet gyógyulási folyamatait

  - fájdalom-, gyulladás- és duzzanatcsökkentő hatás

  - sérült idegek regenerációjának stimulálása

  - vér- és nyirokkeringés javítás

  A lézerfénnyel különböző betegségcsoportok kezelhetők. A lézer alkalmas többek között mozgásszervi betegségek kezelésére, ezen belül elsősorban izom-, ízületi-, ínhüvelygyulladások, reumatológiai panaszok esetében, duzzanat/vérömleny és ödéma kezelésére, izomsorvadás csökkentésére és kezelésére, vénagyulladásra, valamint számos ízületi, illetve lágyrészeket érintő fájdalmak csillapítására.

  A mozgásszervi rehabilitáción kívül más területeken is kiváló eredményekkel alkalmazható. Ilyen például a fogászat, fülpanaszok, rproblémák (ekcéme, herpesz, hámsérülések, égési sérülések, pattanások, gyulladások ráncok stb.), fekélyes sebek gyógyítása például cukorbetegnél, sportsérüléseknél (húzódás, zúzódás, rándulás, szalag- és ínsérülések, csonttörések esetében), nem utolsó sorban pedig légúti problémák terén, mint asztma, szénanátha, allergia.

  Miért éppen a lézerterápia?

  - alkalmazása fájdalommentes

  - hatékonysága bizonyított

  - nincs káros mellékhatás

  - fertőzésmentes

  - kombinálható más terápiákkal

  - lerövidíti a gyógyulási időt

  - nem csak tüneti, hanem sok esetben oki kezelés is

  Safe laser terápia

  Fontos megjegyezni azonban, hogy a lézerterápia nem alkalmazható gombás bőrfelületen, festékes anyajegyen, pajzsmirigy és emlő területén, rosszindulatú daganat területén, terhesség alatt az alhasi és ágyéki gerinc területén, valamint ismeretlen eredetű lázas állapotoknál!

  Hangsúlyozzuk, hogy a panaszokat okozó alapbetegségek szakorvosi kivizsgálása minden esetben szükséges a kezelést megelőzően! Amennyiben konzervatív kezelést javasolt az ortopéd szakorvos vagy reumatológus, akkor gyógytornász közreműködésével kezdjük meg a rehabilitációt, melynek így része lehet a lágylézer terápia is.

Fájdalommentes gyógyulás a lágylézer terápiával

Fájdalommentes gyógyulás a lágylézer terápiával

 • Milyen panasza van?

  Tekintse meg a panaszokkal kapcsolatos szakmai véleményünket.

  Panaszok listája
 • Időpontfoglalás

  Jelentkezzen be konzultációra még ma és akár már holnap fogadjuk.

  Konzultáció kérése
 • Rendelési idő

  • Hétfő - Péntek
   8.00 - 20.00
  Hol vagyunk?

Kategóriák