Az alkar és a könyök megerőltetése, erős fizikai igénybevétele gyakran vezet fájdalmas panasz kialakulásához. A legtöbb esetben ilyenkor teniszkönyök vagy golfkönyök alakul ki, ami akár elhúzódó, makacs fájdalommal, duzzanattal is járhat. Ortopéd-traumatológus szakorvosunk, Dr. Moravcsik Bence Balázs tárja fel a háttérben álló okokat és a leghatékonyabb kezelési lehetőségeket.

  Nézzünk egy kicsit a probléma mögé. A teniszkönyök és golfkönyök néven ismert panasz oka általában izom eredetű. Szóba jöhet a megerőltetés, húzódás, izomrövidülés, melynek kezelése szükséges a panasz megszüntetéséhez. Ugyanakkor a gyulladás a könyök külső oldalán (teniszkönyök), vagy belső oldalán (golfkönyök) jelentkezik. Ennek oka, hogy az izom csonthoz való tapadási felszíne gyullad be. Ezt a gyulladást szintén kezelni kell, azonban nem elég önmagában erre koncentrálni. Összefoglalva, a könyöknél jelentkező gyulladás mellett az izomprobléma megszüntetése is szükséges a gyógyuláshoz.

  A probléma egyszerűnek tűnik, mégis összetett. Ezért a megoldást is komplexen kell kezelni. A könyökfájdalom nehezen gyógyul, és sok esetben visszatér, de van rá megoldás. Nagyon fontos, hogy bármilyen nehezen indul a gyógyulás, és bármilyen makacsul nem akar múlni a fájdalom, nem szabad feladni! A gyulladásos betegségeket mindig kezelni kell, hiszen krónikussá válhat, ami az egész szervezetet veszélyeztetheti!

  Összetett problémát a legjobban úgy lehet kezelni, ha komplex terápiával állunk hozzá. Erre a problémakörre például, az egyik leghatékonyabb gyógymód a komplex lökéshullám terápiás kezeléscsomag. A csomag lényege, hogy olyan kombinált kezeléseket tartalmaz, melyek egyenként is javasoltak a könyökfájdalom csillapítására, egyszerre alkalmazva azonban szinergikusan erősítik egymás gyógyhatását. A kezelés egyik fő eleme a lökéshullám terápia, melyet ortopéd szakorvos javasol. A terápia során magas frekvenciájú hanghullámok segítségével pörgetjük fel a szervezet saját öngyógyító mechanizmusát, így serkentve a gyógyulási folyamatot. A lökéshullám mellett azonban egyéb kiegészítő kezeléseket is tartalmaz a komplex csomag. Az izmok regenerációjához szükséges speciális gyógytorna gyakorlatokat, nyújtó-lazító tornát, masszázst és Kinezio-tape ragasztást mind személyre szabottan alkalmazza a kezelést végző szakképzett gyógytornász. A komplex kezelés során a fájdalom okát és a gyulladást egyszerre kezeljük, így minden alkalommal érezhető javulás érhető el.

  További információ a kezelésről itt!

Harc a makacs könyökfájdalom ellen

Harc a makacs könyökfájdalom ellen

 • Milyen panasza van?

  Tekintse meg a panaszokkal kapcsolatos szakmai véleményünket.

  Panaszok listája
 • Időpontfoglalás

  Jelentkezzen be konzultációra még ma és akár már holnap fogadjuk.

  Konzultáció kérése
 • Rendelési idő

  • Hétfő - Péntek
   8.00 - 20.00
  Hol vagyunk?

Kategóriák