Bár a reumatológia és az ortopédia két olyan orvosi szakág, amely sok esetben fedi egymást, mégis akad néhány lényeges különbség közöttük.

  Ortpédia Budapesten! Ortopéd szakorvost keres? Kattintson ide!

  Hasonlóságukat az okozza, hogy lényegében mindkét szakág mozgásszervi megbetegedések gyógyításával foglalkozik, az izmok, ínak, ízületek és csontok fájdalmait és merevségét gyógyítja. A lényegi különbség a panaszt kiváltó okokban rejlik.

  A reumatológia a belgyógyászat egyik szakága, mely a mozgásszervek megbetegedéseire specializálódik. A reumatológiai betegségek a lakosság közel 70%-át érintik, és korosztálytól függetlenül bárkinél jelentkezhetnek. A reumás megbetegedés fájdalmat és merevséget okoz az izmokban, az inakban, a gerincen, az ízületekben. Tünetek tarthatnak akár pár napig is, vagy évekig, kis kellemetlenséget vagy súlyos rokkantságot okozva. A fájdalom és merevség megszüntetéséhez a kiváltó reumás megbetegedés kezelése szükséges.

  Hozzáértő reumatológus szakorvost keres? Kattintson ide!

  Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett rendellenességeivel és azok kezelésével foglalkozó orvosi szakterület. A mozgásszervi betegségek körébe tartozik a végtagi csontok, ízületek és inak betegsége, az izombetegségek egy része, valamint a gerincoszlop csigolyáinak és a környező lágyrészeknek az elváltozása is.

  Reumatológia

  Kezdetben az ortopédia a különböző torzulásoktól, deformitásoktól, bénulásoktól szenvedő emberek problémáit elsősorban mechanikai segédeszközökkel próbálta gyógyítani, esetleg fürdőkúrát ajánlott. Ma már az ortopédiai megbetegedések kezelésére lehetőségek széles skálája áll az orvosok rendelkezésére. Az altatásos érzéstelenítés feltalálása után az ortopédia nemcsak a konzervatív, azaz vértelen módszereket tudja alkalmazni (pl.: fizikoterápia, gyógytorna, hidroterápia, stb.), hanem műtéti beavatkozásokat is végez.

  Panasszal kapcsolatos kérdése van? Tegye fel szakorvosainknak díjmentesen, ide kattintva!

  Mindkét szakterületen dolgozó orvosaink fő célkitűzése a páciens számára legmegfelelőbb és leghatékonyabb terápiás javaslat felállítása, a gyors és hosszútávra szóló gyógyulás érdekében. Ehhez a részletes és alapos vizsgálatot végeznek, melynek során a panasz kialakulásához vezető okok feltárása kulcsfontosságú.

  Olvassa el kapcsolódó cikkeinket is:

  Ortopédiai vizsgálat beutaló nélkül

  Speciális ortopéd szakorvosok a BMM-ben

  Tudnivalók a reumatoid arthritisről


Mi a különbség a reumatológia és az ortopédia között?

Mi a különbség a reumatológia és az ortopédia között?

 • Milyen panasza van?

  Tekintse meg a panaszokkal kapcsolatos szakmai véleményünket.

  Panaszok listája
 • Időpontfoglalás

  Jelentkezzen be konzultációra még ma és akár már holnap fogadjuk.

  Konzultáció kérése
 • Rendelési idő

  • Hétfő - Péntek
   8.00 - 20.00
  Hol vagyunk?

Kategóriák