Úton-útfélen azt hallani és olvasni, hogy minden korosztály számára nagyon fontos a rendszeresen végzett testmozgás. Főleg most, a téli időszakban nő ennek a témának a létjogosultsága, mivel a szürke, hideg, esős, esetleg havas időben kevesebbszer mozdulunk ki, így az általános fizikai aktivitás is háttérbe szorul. Sajnálatos módon, pont emiatt, szinte ördögi kört gerjesztve, ilyenkor gyakrabban fordulnak elő kisebb-nagyobb mozgásszervi balesetek. Gyógytornászunk Ocskay Annamária az időskori mozgás fontosságára hívja fel a figyelmet az alábbi sorokkal.


  Természetesen nem mindig könnyű megfelelő mennyiségű és minőségű mozgást beiktatni a hétköznapokba, de lássuk a teljesség igénye nélkül, hogy idősebb korra milyen következményekkel járhat, ha korábban, hosszabb ideig elhanyagoltuk ezt a területet;

  - legyengült immunrendszer

  - csökkent állóképesség; cardio-pulmonális elégtelenség

  - alacsony csontsűrűség

  - emésztőrendszeri panaszok

  - hormonális változások miatti csökkent anyagcsere, mely túlsúlyhoz vezethet

  - krónikus megbetegedések, ízületi fájdalmak

  - csökkent mozgásterjedelem az ízületekben

  - nem megfelelő pozícióban rögzült tartás , kialakulhat a nyak, derék, vagy hátfájás

  - porckorong érintettség

  - egyensúly problémák

  Megelőzésként, vagy ha már fennáll egy vagy több állapot a fentiek közül, kezelésként is egyértelműen a mozgás az oki terápia alapja. A tüneteket lehet mással is kezelni, gyógyszerekkel, stb., de ha gyökerénél akarjuk megragadni a problémát, akkor tartós enyhülést legfőképp a célzott testmozgás hoz majd. (szükség esetén egyéb kiegészítő terápiák mellett).

  Milyen is ez a célzott testmozgás?

  Egy olyan komplex torna/mozgás program, ami szakorvosi konzultációt követően, egyénre szabottan gyógytornásszal kezdődik, ahol a társbetegségeket, az adott állapotot, és panaszokat figyelembe véve dolgozzuk ki a gyakorlatokat, amiket elsajátítva otthon is ajánlott végezni.

  Célunk az, hogy közös munkával, olyan állóképességre és izomerőre tegyenek szert a páciensek, ami megakadályozza, vagy nagyban csökkenti a későbbi sérülés-, esés kockázatot, javítja az általános közérzetet, csökkenti az ízületi fájdalmakat, felpörgeti az anyagcserét, helyre állítja a mozgás terjedelmeket.A rendszeres mozgás szerepe idősebb korban

A rendszeres mozgás szerepe idősebb korban

 • Milyen panasza van?

  Tekintse meg a panaszokkal kapcsolatos szakmai véleményünket.

  Panaszok listája
 • Időpontfoglalás

  Jelentkezzen be konzultációra még ma és akár már holnap fogadjuk.

  Konzultáció kérése
 • Rendelési idő

  • Hétfő - Péntek
   8.00 - 20.00
  Hol vagyunk?

Kategóriák