A lökéshullámok olyan, nagy erejű hanghullámok, amelyek a bőrön keresztül továbbítanak energiát a kezelt területre. A speciális Swiss DolorClast® lökéshullám terápiás készülék által keltett hanghullámok vérbőséget okoznak a kezelt területen, így a szervezet öngyógyító mechanizmusa felgyorsul.

A speciális lökéshullám terápia 80%-os eredményességgel alkalmazható az alábbi problémák esetén:

 • vállfájdalom
 • csípőtáji fájdalmak
 • sarokfájdalom, pl.: sarkantyú, csontkinövés
 • talpfájdalom
 • Achilles-fájdalom
 • teniszkönyök
 • golfkönyök
 • sportsérülések, pl.: izomszakadás. izomhúzódás
 • ugró térd
krónikus, nehezen gyógyuló sebek.

A felsorolt problémák általában az inak, izmok megerőltetése miatt, mozgás vagy sportolás közben, vagy helytelen eszközhasználat következtében alakulnak ki. A szervezetben gyulladás, meszesedés és merevség jön létre, amely fájdalmat és mozgásbeszűkülést okoz.

A lökéshullám terápia lényege

A speciális lökéshullám terápiás készülék által keltett hanghullámok vérbőséget okoznak a kezelt területen, így a vérkeringés felpezsdül. A szervezet öngyógyító mechanizmusa felgyorsul, mert a véráram gyorsabban szállítja el a problémás területen lerakódott, gyulladást okozó anyagokat. A hullámok keltette energia hatására az izmok és ínak is ellazulnak, így a fájdalom csökken. A kezelés hatása ráadásul folytatódik a következő hetekben is, hiszen a fokozott öngyógyító folyamatok nem állnak le.

A 15 perces kezelés ismétlése már 2-4 hét alatt tartós javulást eredményez az esetek 80%-ában!

A kezelés menete
A lökéshullám kezelés megkezdése szakorvosi javaslatra ajánlott. Minden eset egyedi, ezért ortopéd szakorvos hivatott eldönteni, hogy a speciális lökéshullám terápia mikor ajánlott, illetve milyen eredményesség várható a kúrától. Az első alkalommal egy részletes konzultáció történik, amely során a problémás terület meghatározása és vizsgálata után a területet megjelölik, valamint felkerül rá az ún. kontakt gél. Ez az anyag segíti a hullámok továbbítódását a bőrön keresztül a szövetekbe és csontokba. Végül a készülék segítségével bejuttatjuk a gyógyító hullámokat a problémás testrészbe.

A kezelés során nem használunk semmilyen gyógyszert, így nincsenek nem kívánt mellékhatások. A kezelés a szervezet természetes öngyógyító mechanizmusát stimulálja, segíti a káros lerakódások és a meszesedés eltávolítását, felgyorsítja az anyagcserét, javítja a vérellátást, tágítja az ereket, fellazítja az izmokat és visszaadja az inak és ízületek rugalmasságát.
Az ismételt kezelések egymás hatását folyamatosan erősítve még heteken át gerjesztik az öngyógyítást.

Komplex terápia a gyógyulás érdekében

A lökéshullám kezelést Pesti Magánrendelőnkben minden hétköznap elérhetővé tettük szakképzett gyógytornász-fizioterapeutáink által. A komplex szolgáltatás keretein belül a speciális lökéshullám terápiát személyre szabott, egyéb kiegészítő technikákkal tesszük még hatékonyabbá, a még eredményesebb gyógyítás érdekében. Gyógytornászunkkal való első találkozás alkalmával felmérjük a panasz mértékét és okát, az egyéni terápia kialakítása céljából. Ehhez feltétlenül szükséges bemutatni a korábbi orvosi vizsgálati eredményeket, valamint a szakorvosi ajánlást a lökéshullám terápiára vonatkozóan. A felmérés után megkezdjük a panaszos testrész kezelését lökéshullám terápiával, majd speciális kiegészítő kezeléseket alkalmazunk. A kiegészítő technikák minden esetben egyediek, az egyes elemek szükségességét személyre szabottan állapítja meg szakképzett gyógytornászunk. A leggyakrabban alkalmazott kiegészítő kezelések a nyújtó-lazító tornagyakorlatok, a manuálterápiás fogások alkalmazása, valamint a Kinezio-Tape szalag felhelyezése. A teljes panaszmentesség a kezelések ismétlésével érhető el, alapja pedig a panaszt kiváltó ok megszüntetése.

Munkatársaink - Lökéshullám terápia

Lökéshullám terápia

Lökéshullám terápia

 • Szakrendelések - Lökéshullám terápia

 • Ortopédia