​Tudnivalók az ízületi gyulladásról

  Az ízületi gyulladásról sokaknak még mindig az idősebb korosztály mindennapjait megnehezítő fájdalmas panaszok jutnak eszükbe. A problémakör azonban ennél sokkal tágabb, sőt, napjainkban egyre több fiatalt is érint ez a betegségkör. Ezért érdemes „tiszta vizet önteni a pohárba” – összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.


  Tovább

  A testmozgás hatása a szoptatásra

  A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő gyógytornásza, Volter Imola világosít fel minket a szoptatási időszak alatti mozgás jótékony hatásairól.


  Tovább

  Miért mozogjunk télen is a szabadban?

  Szinger Lili a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő gyógytornászának tanácsait olvashatjuk a téli sportolás jótékony hatásairól.

  Ismételten beköszöntenek a téli hónapok az életünkbe, átveszi a kellemes nyári napsugarak melegét a hideg, szürke, barátságtalan légkör. Általában motivációnkat veszítjük ebben az időszakban, hiszen a zord időjárás miatt többen választjuk az otthon melegét és helytelenül inaktív életmódra váltunk. A mozgás, mint azt már jól tudjuk, hogy testünk és lelkünk egészségének megtartásában fontos szerepet játszik. Fontos megismertetni a téli aktív életmód előnyeit, ami segítséget nyújt egy másfajta látásmód kialakításában és visszaadja a hanyatló nyári lendületünket.
  Tovább

  A rendszeres mozgás szerepe idősebb korban

  Úton-útfélen azt hallani és olvasni, hogy minden korosztály számára nagyon fontos a rendszeresen végzett testmozgás. Főleg most, a téli időszakban nő ennek a témának a létjogosultsága, mivel a szürke, hideg, esős, esetleg havas időben kevesebbszer mozdulunk ki, így az általános fizikai aktivitás is háttérbe szorul. Sajnálatos módon, pont emiatt, szinte ördögi kört gerjesztve, ilyenkor gyakrabban fordulnak elő kisebb-nagyobb mozgásszervi balesetek. Gyógytornászunk Ocskay Annamária az időskori mozgás fontosságára hívja fel a figyelmet az alábbi sorokkal.



  Tovább

  Várandósság - rectus diastasis – amiről többet kellene beszélni

  Hallott már a rectus diastasis vagyis a szétnyílt hasizom kifejezésről?

  Ijedtségre nincs semmi ok, ez egy természetes folyamat, ami a szervezetben zajlik a várandósság időszakában. A 9 hónap során rengeteg változás megy végbe azért, hogy a gyermek növekedhessen.


  Tovább

  ​6 hét Önmagunkért - az Édesanyáért

  A szülés előtti 9 hónap során hatalmas fizikai és hormonális változások mennek végbe a kismamák testében. A baba világrajövetele utáni 40 napot nevezzük gyermekágyi időszaknak, ami nevéből is adódóan a pihenés és a regenerálódás időszaka. A tudatos felkészülés az anyai szervezet mihamarabbi felépülését nagyban segíti. Az újdonsült anya és gyermek egyaránt kivételes odafigyelést és gondoskodást igényelnek az első időkben. Szinger Lili a BMM Kismama program gyógytornásza írja le, amit érdemes tudni a témáról.
  Tovább

  Felkészülés a babavárásra

  Előbb, vagy később minden nő fejében megfogalmazódik a vágy, hogy kisbabát szeretne. A gyermekvállalás az ember életének egyik legnagyobb jelentőségű, legtöbb változást eredményező, életre szóló elhatározása. Egymás között kimondhatjuk: eddig megszokott, nyugodt kis világunk a feje tetejére áll.
  Tovább

  Tendinitis - az íngyulladásról érthetően

  Az ember izmai inakon keresztül kapcsolódnak a csontokhoz és mozdítják el azokat. Az inak rendkívül nagy szakítószilárdságú szövetek, melyeknek sokszor extrém terhelést kell elviselniük. Amennyiben egy ín sokszor van kitéve túlzott igénybevételnek, íngyulladás, azaz latinul tendinitis alakulhat ki. ​​Tilly Tamás gyógytornászunk írja le, mit érdemes tudni erről a témáról.


  Tovább

  Szakorvosi tanácsok visszatérő nyakfájás ellen

  A nyaki és válltájéki fájdalmak, merevség-érzés, vagy akár mozgásbeszűkülés gyakorlatilag mindennapos panaszok, ezért sokan nem is foglalkoznak vele. Azonban ha a panasz makacsul nem múlik, vagy rendszeresen visszatér, már mindenképpen szükséges figyelmet szentelni neki. Gerincgyógyász szakorvosunk, Dr. Moravcsik Bence Balázs ortopéd-traumatológus néhány hasznos tanácsot fogalmazott meg azok számára, akik ilyen problémát tapasztalnak.


  Tovább

  Túrázásra fel – ezért és így érdemes belevágni!

  Az ősz a kirándulások és a túrázás időszaka. A gyönyörű táj és a sárguló leveleken átszűrődő napfény pedig nagyszerű motivációt adhat egy kis sétára a szabadban, ami nemcsak remek kikapcsolódás, hanem a szervezetünk számára is sok jótékony hatással bír. Füredi Eleonóra gyógytornász-fizioterapeuta ad néhány tippet, hogyan és miért érdemes felhúzni a túrabakancsot ősszel!


  Tovább

BMM blog

 • Milyen panasza van?

  Tekintse meg a panaszokkal kapcsolatos szakmai véleményünket.

  Panaszok listája
 • Időpontfoglalás

  Jelentkezzen be konzultációra még ma és akár már holnap fogadjuk.

  Konzultáció kérése
 • Rendelési idő

  • Hétfő - Péntek
   8.00 - 20.00
  Hol vagyunk?

Kategóriák