A teniszkönyök a kéz és az ujjak hátrafelé feszítésekor jelentkező hirtelen vagy fokozatosan kezdődő éles fájdalom a könyök külső oldalán. A feszítő izmokba sugárzik, terhelésre fokozódik, nehézséget okoz a tárgyak megfogása.
Nyugalmi fájdalom is előfordulhat.

Konzervatív kezelése: a fájdalmas terület jegelése, speciális rögzítő használata, fájdalomcsillapító gyógyszerek szedése, gyulladáscsökkentő krémek alkalmazása, súlyos esetben az ín környékére beadott lidocain- és szteroid-injekció, GPS recover kezelés, valamint a fájdalmas terület röntgenbesugárzása. Ritkán, a konzervatív kezelés teljes eredménytelensége esetén műtéti megoldás is lehetséges. Attól függően, hogy meg kell-e operálni, a teljes gyógyulási idő 3-6 hónap. A kiújulásának megakadályozására elengedhetetlen a rendszeres nyújtás, lazítás, komplex fizioterápia.

Kivizsgálás: ortopéd szakorvos.
Terápia: ortopéd szakorvos, fizioterapeuta-gyógytornász.

Teniszkönyök

Munkatársaink - Teniszkönyök

Teniszkönyök

Bejegyzések - Teniszkönyök

A leggyakoribb kézsebészeti problémák

2016. 09. 08.

A kézsebész szakorvos feladata a baleseti sérülések következtében a kéz működésében elvesztett funkciók helyreállítása, a fejlődési rendellenességek kezelése, és a kéz megbetegedéseinek gyógyítása.

Keze épsége és fájdalommentes használata elengedhetetlen az akadálytalan hétköznapokhoz, ezért kiváló kézsebész szakorvosi gárdával állunk rendelkezésére a kezet érintő problémák megoldására!

Tovább →

Vegye KEZÉBE az irányítást!

2016. 09. 15.

Mindennapjaink során számos olyan foglalkozást, sportot űzünk, melyhez elengedhetetlen kezünk használata, így az emiatt megjelenő problémák egyre nagyobb számban fordulnak elő. A kézsérülések ellátása és fizioterápiás kezelése gondos odafigyelést és tervezést igényel a megfelelő gyógyulás érdekében.

Tovább →

Sportválasztási segítség szakértőtől

2016. 09. 29.

Dr. Moravcsik Bence Balázs ortopéd-traumatológus szakorvosunk és mozgásszervi specialistánk a megfelelő sport kiválasztásához nyújt segítséget cikkében.

Egészségünk megőrzéséhez a mozgás és a sport gyakorlatilag elengedhetetlen, a lehetőségek széles köréből választhatunk. Mozgásszervi szempontból azonban gyakran nem mindegy, milyen mozgásformát választunk, melyik testrészünket - hogyan terheljük? Minden sportnak megvan az előnye és a hátránya, így nem árt tudni, melyik mozgásfajta milyen hatással lehet ízületeinkre...

Tovább →