A mellkassebészet a mellkasfal, bordák, mellhártya, a tüdő különböző sérülésből eredő vagy daganatos betegségeinek műtéti megoldásaival foglakozó tudományág. Napjainkban a mozgásszervi megbetegedések kezelésére lehetőségek széles skálája áll a szakorvosok rendelkezésére. Kezdve a konzervatív módszerektől, pl. gyógytorna, fürdőkúra, gyógyászati segédeszközök; egészen a műtéti beavatkozásig.

Panaszok, betegségek amelyekkel hozzánk fordulhat: mellkasfal tumora, bordatumor, lengőborda eltávolítás, sorozatbordatörés utáni mellkasfali rekonstrukció nyaki borda eltávolítás, tölcsérmellkas, tyúkmell, veleszületett bordadeformitás, kulcscsont sérülés, SC (sternoclavicularis) ízület, TOS(thoracic outlet syndrome), poszttraumás rekonstrukció, légmell, mellüregi folyadékok eltávolítása műtét nélkül, tüdőrák.

Mellkassebészeti vizsgálat díja: 22.000 Ft

A vizsgálat során minden páciensünk számára ambuláns lapot állítunk ki. Kérésére, térítés ellenében, az ambuláns lap idegen nyelvű fordítását vállaljuk.

Ennek díja: 5.000 Ft


Kérjen időpontot telefonon

Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!




Mellkassebész kezelések

 • Mi történik a mellkassebészeti vizsgálat során?

  • Kórelőzmény: panaszok és korábbi betegségek feltérképezése
  • Jelen panaszok: légvétellel összefüggő fájdalom, mellkasdeformitás
  • Megtekintés: mellkas alaki vizsgálata
  • Funkcionális vizsgálat: kopogtatással, hallgatózással a tüdő állapotának felmérése
  • Műtéti indikáció felállítása terápiás javaslat összefoglalása, dokumentáció, ambuláns lap készítése
 • Hogyan jutunk diagnózishoz?

  • Gyakran már az anamnézis és az alapos fizikális vizsgálat elegendő ehhez, ám bizonyos esetekben szükség van képalkotó diagnosztikára vagy akár laborvizsgálatra is.
  • A szakorvos által javasolt vizsgálatokat (labor, röntgen, ultrahang, CT, MR) megszervezzük pácienseink számára, és 24-72 órán belül biztosítjuk a szükséges vizsgálatokat lebonyolítását partnerintézményeinknél, ahol a legjobb diagnosztikai berendezések és szakorvosok várják pácienseinket.
 • Milyen módszerekkel gyógyítunk?

  • konzervatív módszerek: fiziotrápia: gyógytorna, fizikoteápia
  • műtétek: szükség esetén műtétek megszervezése partnerintézményeinkben, betegségtől függően egynapos sebészeti ellátás keretében, vagy kórházi fekvőbeteg osztályon a vizsgáló szakorvos javaslata alapján
 • Miért a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő szakorvosait válassza?

  • Nálunk a páciens az első: Kellő időt szánunk Önre, meghallgatjuk panaszát és elmagyarázzuk az okokat és lehetőségeket. Csak akkor javasolunk műtétet, ha már minden egyéb rehabilitációs lehetőséget kipróbáltunk.
  • Az Ön ideje fontos számunkra: A rendelőben nincs várakozás, a megadott időpontban fogadjuk Önt. Gyorsaság – akár már a bejelentkezés napjára is tudunk időpontot adni a vizsgálatra.
  • Komplex szolgáltatásokat nyújtunk: A probléma felmerülésétől a teljes rehabilitációig végigkísérjük a gyógyulását. A kislábujjtól a fejbúbig, minden mozgással kapcsolatos testrésszel foglalkozunk.
  • Kiváló szakembereink országosan elismert intézmények vezető és oktató főorvosai.
  • Magánrendelőnkben mozgásszervi specialistáink kellemes környezetben, könnyen megközelíthető helyen várják Önt!

Mellkassebész szakorvosok időpontjai a héten



Mellkassebész szakorvosok Budapesten


Milyen panaszokat gyógyítunk?

Bejegyzések - Mellkassebészet

A szarkopénia - az időskori izomerő és izomtömegvesztés oka

2018. 06. 12.

A szarkopénia egy betegség elnevezése, mely időskorban jelentkező izomtömegvesztéssel és erőcsökkenéssel jár. A szarkopéniás beteg teljesítőképessége, mozgáskészsége romlik, hétköznapi feladatait nehezen látja el. A betegség jellemzően a kor előre haladtával jelenik meg, bár bizonyos hormonális- és anyagcserebetegségek következményeként fiatal korban is kialakulhat. Mivel az idősebb korosztályt tömegesen érinti, népbetegségnek tekinthető.Tilly Tamás gyógytornász sorait olvashatják a témában.

Tovább →

Így előzd meg a lábbetegségek kialakulását!

2018. 06. 06.

Dr. Moravcsik Bence Balázs ortopéd szakorvos a lábbetegségek megelőzéséről beszél, mi lehet az oka ezeknek a megbetegedéseknek, miért alakulhat ki deformitás és fájdalom, valamint a láb szerkezeti sajátosságairól és Simonffy Ágnes pilates edzővel a kezelési lehetőségeket mutatja be.

A videó megtekintéséhez kattints a linkre ITT!

Panaszok esetén ortopéd szakorvosi vizsgálati időpontért keressen minket a bejelentkezes@bmm.hu e-mailcímen vagy a +361 44 33 433-as telefonszámon!

Tovább →

Az MD orvosi kollagén kezelésről részletesen - Dr. Mihola Dóra reumatológus cikke

2018. 06. 05.

A kollagén a kötőszövetekben természetesen előforduló rostféleség. Az egyes kötőszöveti képletekben változóan magas arányban fordul elő, az ínban pl. 97%-ban. Folyamatosan változik az állománya, a megváltozott terhelésnek (pl. testtömegváltozás) megfelelően újraszerveződik. Ha káros hatás éri a kötőszövetet, javító mechanizmusok indulnak be. A kollagén szövetbe történő injektálásával a saját kollagén termelést tudjuk fokozni, ezeket az ún. “auto-reparatív”, azaz “öngyógyító” folyamatokat serkenteni.

Egészséges és károsodott kollagén rostok elektronmikroszkópos képe (Provenzano PP) Tovább →