A mellkassebészet a mellkasfal, bordák, mellhártya, a tüdő különböző sérülésből eredő vagy daganatos betegségeinek műtéti megoldásaival foglakozó tudományág. Napjainkban a mozgásszervi megbetegedések kezelésére lehetőségek széles skálája áll a szakorvosok rendelkezésére. Kezdve a konzervatív módszerektől, pl. gyógytorna, fürdőkúra, gyógyászati segédeszközök; egészen a műtéti beavatkozásig.

Panaszok, betegségek amelyekkel hozzánk fordulhat: mellkasfal tumora, bordatumor, lengőborda eltávolítás, sorozatbordatörés utáni mellkasfali rekonstrukció nyaki borda eltávolítás, tölcsérmellkas, tyúkmell, veleszületett bordadeformitás, kulcscsont sérülés, SC (sternoclavicularis) ízület, TOS(thoracic outlet syndrome), poszttraumás rekonstrukció, légmell, mellüregi folyadékok eltávolítása műtét nélkül, tüdőrák.

Mellkassebészeti vizsgálat díja: 22.000 Ft

A vizsgálat során minden páciensünk számára ambuláns lapot állítunk ki. Kérésére, térítés ellenében, az ambuláns lap idegen nyelvű fordítását​ vállaljuk.

Ennek díja: 5.000 Ft

Kérjen időpontot telefonon

Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!
 • Mi történik a mellkassebészeti vizsgálat során?

  • Kórelőzmény: panaszok és korábbi betegségek feltérképezése
  • Jelen panaszok: légvétellel összefüggő fájdalom, mellkasdeformitás
  • Megtekintés: mellkas alaki vizsgálata
  • Funkcionális vizsgálat: kopogtatással, hallgatózással a tüdő állapotának felmérése
  • Műtéti indikáció felállítása terápiás javaslat összefoglalása, dokumentáció, ambuláns lap készítése
 • Hogyan jutunk diagnózishoz?

  • Gyakran már az anamnézis és az alapos fizikális vizsgálat elegendő ehhez, ám bizonyos esetekben szükség van képalkotó diagnosztikára vagy akár laborvizsgálatra is.
  • A szakorvos által javasolt vizsgálatokat (labor, röntgen, ultrahang, CT, MR) megszervezzük pácienseink számára, és 24-72 órán belül biztosítjuk a szükséges vizsgálatokat lebonyolítását partnerintézményeinknél, ahol a legjobb diagnosztikai berendezések és szakorvosok várják pácienseinket.
 • Milyen módszerekkel gyógyítunk?

  • konzervatív módszerek: fiziotrápia: gyógytorna, fizikoteápia
  • műtétek: szükség esetén műtétek megszervezése partnerintézményeinkben, betegségtől függően egynapos sebészeti ellátás keretében, vagy kórházi fekvőbeteg osztályon a vizsgáló szakorvos javaslata alapján
 • Miért a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő szakorvosait válassza?

  • Nálunk a páciens az első: Kellő időt szánunk Önre, meghallgatjuk panaszát és elmagyarázzuk az okokat és lehetőségeket. Csak akkor javasolunk műtétet, ha már minden egyéb rehabilitációs lehetőséget kipróbáltunk.
  • Az Ön ideje fontos számunkra: A rendelőben nincs várakozás, a megadott időpontban fogadjuk Önt. Gyorsaság – akár már a bejelentkezés napjára is tudunk időpontot adni a vizsgálatra.
  • Komplex szolgáltatásokat nyújtunk: A probléma felmerülésétől a teljes rehabilitációig végigkísérjük a gyógyulását. A kislábujjtól a fejbúbig, minden mozgással kapcsolatos testrésszel foglalkozunk.
  • Kiváló szakembereink országosan elismert intézmények vezető és oktató főorvosai.
  • Magánrendelőnkben mozgásszervi specialistáink kellemes környezetben, könnyen megközelíthető helyen várják Önt!

Mellkassebész kezelések

Mellkassebész szakorvosok időpontjai a hétenMellkassebész szakorvosok Budapesten


Milyen panaszokat gyógyítunk?

Bejegyzések - Mellkassebészet

Harc a makacs könyökfájdalom ellen

2017. 10. 11.

Az alkar és a könyök megerőltetése, erős fizikai igénybevétele gyakran vezet fájdalmas panasz kialakulásához. A legtöbb esetben ilyenkor teniszkönyök vagy golfkönyök alakul ki, ami akár elhúzódó, makacs fájdalommal, duzzanattal is járhat. Ortopéd-traumatológus szakorvosunk, Dr. Moravcsik Bence Balázs tárja fel a háttérben álló okokat és a leghatékonyabb kezelési lehetőségeket.

Tovább →

Csípőtáji fájdalom: arthritis vagy bursitis?

2017. 10. 06.

A csípő környéki fájdalom a köztudatban úgy él, mint az idősek kopásos betegsége, azonban számos esetben érinti a fiatalabb korosztályt is, akik a panaszok észlelésekor elsőként az interneten keresnek megoldást. Az öndiagnózis azonban nem mindig célravezető – a probléma ugyanis ennél összetettebb is lehet.Dr. Molnár Szabolcs PhD. ortopéd-traumatológus főorvos avat be minket a részletekbe.

Tovább →

Tudnivalók a Trigger-pontokról

2017. 09. 21.

A Trigger-pont, melyet a köznyelv izomcsomóként emleget, egy tapintható, fájdalmas köteg egy izmon belül, melyben a rostok tartósan összehúzódott állapotban vannak. Ezek az izomrészek nyomásra elég érzékenyek, súlyos esetben nyugalomban is fájhatnak, jellegzetes irányú kisugárzással. Tilly Tamás gyógytornászunk avat be a részletekbe. Tovább →