A traumatológia, azaz baleseti sebészet a sérüléseket követő elváltozások kezelésével, valamint a sérült testrész anatómiai állapotának és funkciójának helyreállításával foglalkozó orvosi szakág. Traumás esemény esetén valamilyen mechanikai behatás miatt csonttörés, izomsérülés, ficam, rándulás, zúzódás, esetleg ideg vagy ín sérülés jön létre. A traumatológus feladata ezek felismerése, diagnosztizálása és megfelelő kezelése, így megszüntetve a kialakult kóros állapotot.

Magánrendelőkben az enyhébb, zárt sérüléseket - mint a ficam, rándulás, húzódás - van lehetőségünk akut módon diagnosztizálni, ellátni és konzervatív úton kezelni. Ilyen esetekben is kiemelten fontos, hogy a trauma után minél hamarabb forduljon szakorvoshoz, a sérült testrész leggyorsabb és legteljesebb gyógyulása érdekében. Egyéb traumás esetekben az akut ellátást követően kontroll vizsgálatokra, rehabilitációs kezelésekre, valamint a gyógyulás előrehaladásának ellenőrzésére és segítésére van lehetőség.

Gyakran előfordul, hogy egy korábbi sérülés okoz ismét panaszokat a sérült testrészen, esetleg egy rosszul gyógyult törés vagy visszamaradt elváltozás okoz problémákat. Ilyen esetekben traumatológusaink vállalják a korábbi diagnózis felülvizsgálatát és segítenek a teljes gyógyulás elérésében. Korrekciós műtéti beavatkozás, a szakorvos javaslatára, kórházi fekvőbeteg osztályon vagy partnerintézményünkben, egynapos sebészeti beavatkozás keretein belül megvalósítható.

Kiválóan szakképzett gyógytornászaink segítségével személyre szabott rehabilitációs kezelési tervet állítunk fel, amellyel a teljes gyógyulás elérhetővé válik.

Traumatológiai vizsgálat díja: 18.000 Ft – 25.000 Ft

A vizsgálat során minden páciensünk számára ambuláns lapot állítunk ki. Kérésére, térítés ellenében, az ambuláns lap idegen nyelvű fordítását​ vállaljuk.

Ennek díja: 5.000 Ft​

Kérjen időpontot telefonon

Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!
 • Mi történik a traumatológiai vizsgálat során?

  • Kórelőzmény: a baleset körülményeinek feltárása, valamint korábbi mozgásszervi panaszok és betegségek feltérképezése (műtét, törés, rándulás, ízületi gyulladás stb…)
  • Jelen panaszok: a fájdalom qualitatív felmérése
  • Megtekintés: az ízületek alaki vizsgálata
  • Funkcionális vizsgálat: kis-, és nagyízületek (váll, könyök, csípő, térd, boka) mozgásterjedelmének és deformitásainak, tengelyeltéréseinek vizsgálata
  • Perifériás idegek (neurológiai) vizsgálata: az ízületek működését végző izmok beidegzésének vizsgálata, az érző-, és mozgató reflexkör (saját és kóros reflexek) vizsgálata
  • Terápiás javaslat összefoglalása, dokumentáció, ambuláns lap készítése
  • Gyógyszer és gyógyászati segédeszköz vényre való felírása
 • Hogyan jutunk diagnózishoz?

  • Gyakran már az anamnézis és az alapos fizikális vizsgálat elegendő ehhez, ám bizonyos esetekben szükség van képalkotó diagnosztikára vagy akár laborvizsgálatra is.
  • A szakorvos által javasolt vizsgálatokat (labor, röntgen, ultrahang, CT, MR) megszervezzük pácienseink számára, és 24-72 órán belül biztosítjuk a szükséges vizsgálatokat lebonyolítását partnerintézményeinknél, ahol a legjobb diagnosztikai berendezések és szakorvosok várják pácienseinket.
  • A leleteket elektronikus formában kapjuk meg.
 • Milyen módszerekkel gyógyítunk?

  • vényírás: gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök felírása
  • injekciós kezelések: fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő
  • fizioterápia: gyógytorna, manuálterápia, masszázs
  • fizikoterápia: ultrahang, elektroterápia, Bioptron kezelés,lökéshullám kezelés, hullám-masszázs terápia beállítása
  • műtétek: szükség esetén műtétek megszervezése partnerintézményeinkben, betegségtől függően egynapos sebészeti ellátás keretében, vagy kórházi fekvőbeteg osztályon a vizsgáló szakorvos javaslata alapján

Traumatológiai szakorvosok időpontjai a héten


Ma

Mai napra kérjen időpontot telefonon

Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!Traumatológia szakorvosok Budapesten


Milyen panaszokat gyógyítunk?

Bejegyzések - Traumatológia

Harc a makacs könyökfájdalom ellen

2017. 10. 11.

Az alkar és a könyök megerőltetése, erős fizikai igénybevétele gyakran vezet fájdalmas panasz kialakulásához. A legtöbb esetben ilyenkor teniszkönyök vagy golfkönyök alakul ki, ami akár elhúzódó, makacs fájdalommal, duzzanattal is járhat. Ortopéd-traumatológus szakorvosunk, Dr. Moravcsik Bence Balázs tárja fel a háttérben álló okokat és a leghatékonyabb kezelési lehetőségeket.

Tovább →

Csípőtáji fájdalom: arthritis vagy bursitis?

2017. 10. 06.

A csípő környéki fájdalom a köztudatban úgy él, mint az idősek kopásos betegsége, azonban számos esetben érinti a fiatalabb korosztályt is, akik a panaszok észlelésekor elsőként az interneten keresnek megoldást. Az öndiagnózis azonban nem mindig célravezető – a probléma ugyanis ennél összetettebb is lehet.Dr. Molnár Szabolcs PhD. ortopéd-traumatológus főorvos avat be minket a részletekbe.

Tovább →

Tudnivalók a Trigger-pontokról

2017. 09. 21.

A Trigger-pont, melyet a köznyelv izomcsomóként emleget, egy tapintható, fájdalmas köteg egy izmon belül, melyben a rostok tartósan összehúzódott állapotban vannak. Ezek az izomrészek nyomásra elég érzékenyek, súlyos esetben nyugalomban is fájhatnak, jellegzetes irányú kisugárzással. Tilly Tamás gyógytornászunk avat be a részletekbe. Tovább →