">

A vállsebészet, vagy talán helyesebben vállgyógyászat a váll területén megjelenő panaszok (fájdalmak, mozgásbeszűkülés, ficamodás stb.) hátterében álló kóros állapotok diagnosztikájával, valamint a válltáji betegségek gyógyításával foglalkozik.

Vállsebészeti vizsgálat díja: 22.000 Ft

A vizsgálat során minden páciensünk számára ambuláns lapot állítunk ki. Kérésére, térítés ellenében, az ambuláns lap idegen nyelvű fordítását​ vállaljuk.

Ennek díja: 5.000 Ft

Kérjen időpontot telefonon

Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!
 • Mi történik a vállsebészeti vizsgálat során?

  • Kórelőzmény áttekintése: a korábbi mozgásszervi panaszok és betegségek feltérképezése.
  • Jelen panaszok: az aktuális válltáji panaszok részletes áttekintése ("Mi a fő panasz?", "Mikor és hogyan indult?" stb.).
  • Funkcionális vizsgálat: a váll funkcionális vizsgálata (ennek részeként passzív és aktív mozgásterjedelem, izomerő tesztek, speciális (betegség-specifikus) funkcionális tesztek, differenciál-diagnosztikai szempontból felmerülő egyéb ízületek, pathológiás folyamatok vizsgálata (pl. nyaki gerinc, felső végtag neurológiai vizsgálata stb.).
  • Képalkotó vizsgálatok értékelése: A képalkotó diagnosztika és labor más intézményben történik! Amennyiben már rendelkezésre áll, az első vizsgálat során áttekintjük. Amennyiben nem (vagy nem a megfelelő képalkotó vizsgálat, esetleg nem jó minőségben) áll rendelkezésre, javaslatot teszünk a szükséges képalkotó vizsgálatra, és a beteggel megbeszéljük annak kivitelezését (pl. partnerintézményeinkben, területileg illetékes szakrendelőben, stb.). Utóbbi esetben a képalkotó vizsgálat értékelése a kontroll vizsgálat során történik.
  • Diagnózis felállítása: a fentiek alapján vagy az első, vagy a kontroll vizsgálat során történik.
  • Kezelés: diagnózis birtokában felállítjuk a kezelési tervet. A kezelés rendelőben elvégezhető részének kivitelezése (pl. válltáji injekció). Ambuláns lap megírása, sz.e. gyógyszer vényre történő felírása, sz.e. kontroll megbeszélése.
 • Hogyan jutunk diagnózishoz?

  • Gyakran már az anamnézis és az alapos fizikális vizsgálat elegendő ehhez, ám az esetek többségében szükségesnek tartjuk a képalkotó diagnosztikát (a betegségtől függően rtg, CT, MRI, arthro-MRI), vagy akár laborvizsgálatot is.
  • Kérdéses esetben, ritkán felmerülhet, és a diagnózis felállításában segítséget jelenthet a váll bizonyos részeinek érzéstelenítővel történő infiltrálása, ún. "kioltási teszt" végzése.
 • Milyen módszerekkel gyógyítunk?

  A klinikai és radiológiai tünetek együttes elemzése után hozunk döntést arról, hogy konzervatív (műtéti nélküli) kezelésre vagy műtéti megoldásra van-e szükség.
  • vényírás: gyógyszerek felírása
  • injekciós kezelések: a betegségnek megfelelően, a váll meghatározott pontjára adott infiltráció
  • fizioterápia: gyógytorna, manuálterápia, masszázs
  • fizikoterápia: ultrahang, soft laser, lökéshullám kezelés
  • műtétek: szükség esetén műtétek megszervezése (Budai Irgalmasrendi Kórház, Ortopéd Osztály, 1027 Budapest, Frankel Leó u. 17-19.).

Vállsebész szakorvosok időpontjai a hétenVállsebész szakorvos Budapesten


Milyen panaszokat gyógyítunk?

Bejegyzések - Vállsebészet

Harc a makacs könyökfájdalom ellen

2017. 10. 11.

Az alkar és a könyök megerőltetése, erős fizikai igénybevétele gyakran vezet fájdalmas panasz kialakulásához. A legtöbb esetben ilyenkor teniszkönyök vagy golfkönyök alakul ki, ami akár elhúzódó, makacs fájdalommal, duzzanattal is járhat. Ortopéd-traumatológus szakorvosunk, Dr. Moravcsik Bence Balázs tárja fel a háttérben álló okokat és a leghatékonyabb kezelési lehetőségeket.

Tovább →

Csípőtáji fájdalom: arthritis vagy bursitis?

2017. 10. 06.

A csípő környéki fájdalom a köztudatban úgy él, mint az idősek kopásos betegsége, azonban számos esetben érinti a fiatalabb korosztályt is, akik a panaszok észlelésekor elsőként az interneten keresnek megoldást. Az öndiagnózis azonban nem mindig célravezető – a probléma ugyanis ennél összetettebb is lehet.Dr. Molnár Szabolcs PhD. ortopéd-traumatológus főorvos avat be minket a részletekbe.

Tovább →

Tudnivalók a Trigger-pontokról

2017. 09. 21.

A Trigger-pont, melyet a köznyelv izomcsomóként emleget, egy tapintható, fájdalmas köteg egy izmon belül, melyben a rostok tartósan összehúzódott állapotban vannak. Ezek az izomrészek nyomásra elég érzékenyek, súlyos esetben nyugalomban is fájhatnak, jellegzetes irányú kisugárzással. Tilly Tamás gyógytornászunk avat be a részletekbe. Tovább →