A vállsebészet, vagy talán helyesebben vállgyógyászat a váll területén megjelenő panaszok (fájdalmak, mozgásbeszűkülés, ficamodás stb.) hátterében álló kóros állapotok diagnosztikájával, valamint a válltáji betegségek gyógyításával foglalkozik.

Vállsebészeti vizsgálat díja: 22.000 Ft

A vizsgálat során minden páciensünk számára ambuláns lapot állítunk ki. Kérésére, térítés ellenében, az ambuláns lap idegen nyelvű fordítását vállaljuk.

Ennek díja: 5.000 FtKérjen időpontot telefonon

Minél gyorsabban szeretne időpontot szakrendeléseinkre? Hívjon minket most!
 • Mi történik a vállsebészeti vizsgálat során?

  • Kórelőzmény áttekintése: a korábbi mozgásszervi panaszok és betegségek feltérképezése.
  • Jelen panaszok: az aktuális válltáji panaszok részletes áttekintése ("Mi a fő panasz?", "Mikor és hogyan indult?" stb.).
  • Funkcionális vizsgálat: a váll funkcionális vizsgálata (ennek részeként passzív és aktív mozgásterjedelem, izomerő tesztek, speciális (betegség-specifikus) funkcionális tesztek, differenciál-diagnosztikai szempontból felmerülő egyéb ízületek, pathológiás folyamatok vizsgálata (pl. nyaki gerinc, felső végtag neurológiai vizsgálata stb.).
  • Képalkotó vizsgálatok értékelése: A képalkotó diagnosztika és labor más intézményben történik! Amennyiben már rendelkezésre áll, az első vizsgálat során áttekintjük. Amennyiben nem (vagy nem a megfelelő képalkotó vizsgálat, esetleg nem jó minőségben) áll rendelkezésre, javaslatot teszünk a szükséges képalkotó vizsgálatra, és a beteggel megbeszéljük annak kivitelezését (pl. partnerintézményeinkben, területileg illetékes szakrendelőben, stb.). Utóbbi esetben a képalkotó vizsgálat értékelése a kontroll vizsgálat során történik.
  • Diagnózis felállítása: a fentiek alapján vagy az első, vagy a kontroll vizsgálat során történik.
  • Kezelés: diagnózis birtokában felállítjuk a kezelési tervet. A kezelés rendelőben elvégezhető részének kivitelezése (pl. válltáji injekció). Ambuláns lap megírása, sz.e. gyógyszer vényre történő felírása, sz.e. kontroll megbeszélése.
 • Hogyan jutunk diagnózishoz?

  • Gyakran már az anamnézis és az alapos fizikális vizsgálat elegendő ehhez, ám az esetek többségében szükségesnek tartjuk a képalkotó diagnosztikát (a betegségtől függően rtg, CT, MRI, arthro-MRI), vagy akár laborvizsgálatot is.
  • Kérdéses esetben, ritkán felmerülhet, és a diagnózis felállításában segítséget jelenthet a váll bizonyos részeinek érzéstelenítővel történő infiltrálása, ún. "kioltási teszt" végzése.
 • Milyen módszerekkel gyógyítunk?

  A klinikai és radiológiai tünetek együttes elemzése után hozunk döntést arról, hogy konzervatív (műtéti nélküli) kezelésre vagy műtéti megoldásra van-e szükség.
  • vényírás: gyógyszerek felírása
  • injekciós kezelések: a betegségnek megfelelően, a váll meghatározott pontjára adott infiltráció
  • fizioterápia: gyógytorna, manuálterápia, masszázs
  • fizikoterápia: ultrahang, soft laser, lökéshullám kezelés
  • műtétek: szükség esetén műtétek megszervezése (Budai Irgalmasrendi Kórház, Ortopéd Osztály, 1027 Budapest, Frankel Leó u. 17-19.).

Vállsebész szakorvosok időpontjai a hétenVállsebész szakorvos Budapesten


Milyen panaszokat gyógyítunk?

Bejegyzések - Vállsebészet

​Tudnivalók az ízületi gyulladásról

2018. 03. 12.

Az ízületi gyulladásról sokaknak még mindig az idősebb korosztály mindennapjait megnehezítő fájdalmas panaszok jutnak eszükbe. A problémakör azonban ennél sokkal tágabb, sőt, napjainkban egyre több fiatalt is érint ez a betegségkör. Ezért érdemes „tiszta vizet önteni a pohárba” – összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább →

A testmozgás hatása a szoptatásra

2018. 02. 28.

A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő gyógytornásza, Volter Imola világosít fel minket a szoptatási időszak alatti mozgás jótékony hatásairól.

Tovább →

A rendszeres mozgás szerepe idősebb korban

2018. 02. 09.

Úton-útfélen azt hallani és olvasni, hogy minden korosztály számára nagyon fontos a rendszeresen végzett testmozgás. Főleg most, a téli időszakban nő ennek a témának a létjogosultsága, mivel a szürke, hideg, esős, esetleg havas időben kevesebbszer mozdulunk ki, így az általános fizikai aktivitás is háttérbe szorul. Sajnálatos módon, pont emiatt, szinte ördögi kört gerjesztve, ilyenkor gyakrabban fordulnak elő kisebb-nagyobb mozgásszervi balesetek. Gyógytornászunk Ocskay Annamária az időskori mozgás fontosságára hívja fel a figyelmet az alábbi sorokkal.


Tovább →